Archives of aftensmad

Couscous med granatæble, rødløg og mynte

Couscous med granatæble, rødløg og mynte

Couscous salat med granatæble, rødløg og frisk mynte. Granatæblekernerne og mynten giver salaten en frisk fornemmelse, hvilket giver en dejlig kontrast til spidskommen og chili. Denne salat er god som tilbehør til grillmad, marinerede korteletter eller stegt halloumi ost
Read More
Italienske kødboller med spaghetti på gourmone madblog

Italienske kødboller

Italienske kødboller smager himmelsk. Og der er virkelig intet bedre end en omgang spaghetti med kødboller. Smagsrige og saftige kødboller i en klassisk tomatsauce. Og endnu bedre er, hvis du har rester, som du kan bruge dagen efter til en meatball sandwich.
Read More
Couscous bowl med grove grøntsager og mynte dressing

Couscous bowl

Couscous bowl med ovnbagte kartofler, honning marinerede grove grøntsager, bløde løg, en lækker mynte-lime dressing og knasende, saltede mandler på toppen. Har du rester tilovers, så kom det i et pitabrød dagen efter. Og du får brugt dine rester på en nye måde.
Read More
Freddy Spaghetti - næsten en klassisk bolognese på gourmone madblog

Freddy Spaghetti

Freddy Spaghetti er en udgave af den klassiske spaghetti bolognese. Opskriften er opkaldt efter min kæreste, som har lavet denne ret til mig utallige gange. Og nu har jeg så gjort ham kunsten efter og givet den lidt ekstra krydderi. Den smager himmelsk, og det er helt sikkert vinen. Så selvom du godt kan udlade vinen i retten, så gør det altså en forskel. Dette er en opskrift til 8 personer, så enten server den, når din familie eller venner kommer på besøg, rigtig italian style. Og ellers gem resterne og lav en perfekt lasagne med bolognese dagen efter. Jeg lover dig, at det bliver alt for lækkert, og så får du brugt dine rester, uden at skulle spise det sammen flere dage i træk.
Read More
Lasagne med ostesauce og parmesan på gourmone madblog

Lasagne

Helt og aldeles velsmagende lasagne med ostesauce. Jeg bruger kødsovsen fra én af mine andre opskrifter. Opskriften på den virkelige gode bolognese bliver til en ret stor portion, og hvis du ikke får gæster på besøg, så vil du helt sikkert have en god portion tilbage. Gem dét til dagen efter og lav denne fantastiske og nemme lasagne. Jeg snyder nogle gange, og køber en mornay sauce, hvis det skal gå hurtigt, og jeg ikke har tiden. Men når tiden er til det, så laver jeg den fra bunden. Server en lækker tomatsalat til din lasagne og nyd et glas god rødvin.
Read More
Cacio e pepe på madbloggen Gourmone. Lækker italiensk pastaret, som er nemt at lave.

Cacio e pepe

Cacio e pepe er en af mine nye go-to pastaretter. Den er virkelig lækker og cremet, og med en fyldig intens smag af peber og pecorino. Den er både simpel og hurtig at lave, og så elsker jeg bare smagen af peber. Du kan altid vælge at bruge lidt mindre peber, hvis du synes det er for meget, og ellers kan du smage pastaretten til med ekstra peber til allersidst.
Read More
Salat med søde kartoffelår på gourmone madblog

Salat med søde kartofler

Lækker salat med ovenbagte søde kartofler, babyspinat, avocado, feta, røget og saltede mandler og en lækker honning-dressing. Denne salat er perfekt som frokost eller som tilbehør til tærter eller kødretter.
Read More