Varme hveder til store bededag fra Gourmone

Varme hveder

Jeg har hele min barndom fået serveret varme hveder aftenen inden Store bededag. Vi fik næsten altid de varme hveder som aftensmad med en masse lækkert pålæg. Og selvfølgelig med smør. Nu har jeg kastet mig ud i at gøre bageren efter, for at se om jeg kan lave nogle bløde og lækre hveder selv. Resultatet er nogle virkelig bløde hveder, som man kan spise friskbagte eller ristede med smør og andet pålæg.
  • SVÆRHED
    NEM
  • FORBEREDELSE
    3 TIMER
  • SERVERINGER
    6
  • TILBEREDELSE
    15 MINUTTER
Varme hveder til store bededag fra Gourmone

DET HAR DU BRUG FOR 

500 gram hvedemel
100 gram  mantioba hvedemel
2 dl sødmælk, koldt
0,5 dl vand, koldt
æg
100 gram  smør, blødt 
4 spsk

kokossukker eller rørsukker
2 tsk kardemomme, stødt 
25 gram gær, smuldret




SÅDAN GØR DU

  • Kom alle de tørre ingredienser i en røreskål og bland det hele godt sammen. Kom herefter gær, sødmælk, vand og æg ned i melblandingen og ælt det hele godt sammen på en røremaskine eller med en håndmikser i 2 minutters tid .
  • Skær den bløde smør ud i mindre stykker og kom det ned i dejen. Ælt nu dejen videre i 10 minutter på røremaskinen indtil den er smidig og let fugtig. 
  • Tildæk dejen med et rent viskestykke og lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur. 
  • Hæld dejen ud på et bord drysset med mel og del dejen i 12 nogenlunde lige store stykker. Bollerne vejer omkring 80 gram. 
  • Fold herefter dejens kanter ind mod midten, så du former en lille bolle. Beklæd en lille bradepande med bagepapir og placer bollerne med 2-3 cm mellemrum. Smelt herefter en lille smule smør og pensel bollerne. Dæk derefter bollerne med plastic wrap/husholdningsfolie, og kom det rene viskestykke ovenpå og lad dem hæve 30 minutter ved stuetemperatur. 
  • Tænd ovnen på 220 grader og pensel endnu engang bollerne med lidt smør. Inden du kommer bollerne ind i ovnen, så skru ned for ovnen til 200 grader, og bag bollerne i 14 -17 minutter til de er flotte og gyldenbrune. Lad hvederne køle af på en rist.
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1