Rødbedesalat med feta of græskarkerner

Rødbedesalat

Denne rødbedesalat er både perfekt som hurtig vegetarisk aftensmad eller som tilbehør til lørdagsmiddagen med culottesteg, jordskokkepuré og rødvinssauce. Det er virkelig en lækker salat med ovenbagte rødbeder, frisk persille, cremet feta og knasende græskarkerner. 
  • SVÆRHED
    NEM
  • FORBEREDELSE
    10 MIN
  • SERVERINGER
    4
  • TILBEREDELSE
    40 MIN
Rødbedesalat med feta of græskarkerner

DET HAR DU BRUG FOR 

10 store
rødbeder, skåret i små tern
100 gram  feta, smuldret 
1 lille potte persille, finthakket
100 gram græskarkerner, ristet
1-2 spsk olivenolie 
1 spsk rosmarin, tørret

peber, friskkværnet

salt






SÅDAN GØR DU

  • Skrald først rødbeder, og skær dem bagefter i små tern. Så skal rødbedestykkerne nemlig ikke have så lang tid i ovnen. 
  • Kom rødbedestykkerne på en bradepande eller i et ovnfastfat. Hæld olie, rosmarin, peber og en lille smule salt på stykkerne og bland godt sammen.
  • Kom dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 25-30 min, og rør undervejs i  rødebedestykkerne.
  • Mens rødbederne er i ovnen, så rist græskarkerne på en tør pande ved middelvarme indtil de er gyldenbrune. Hæld dem i en lille skål og drys en knivspids salt og bland græskarkernerne rundt. Hak herefter persille fint.
  • Tag rødbedestykkerne ud af ovnen og lad dem køle af i 10 minutters tid. Bland herefter rødbede sammen med persille, inden du kommer det hele op på en stor tallerken eller fad. Smuldre feta og drys græskarkernerne ud over rødbedesalaten. Server den lune salat som aftensmad eller som tilbehør til kødretter. 
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1