Mexi bowl med friske urter og syltet rødløg

Mexi bowl

Lækreste vegetarisk mexi bowl til dato. En bowl med en masse friske grøntsager, stegte sesam-gulerødder, lækker dressing og knasende tortillachips.
  • SVÆRHED
    NEM
  • FORBEREDELSE
    15 MINUTTER
  • SERVERINGER
    2
  • TILBEREDELSE
    20 MINUTTER
Mexi bowl med friske urter og syltet rødløg

DET HAR DU BRUG FOR 

150 gram quinoa
100 gram  blandede cherrytomater, skåret i halve
3 store gulerødder, skåret i små tern
1 mode avocado, skåret i tern
2 hel frisk chili, rød
1 stort   rødløg, skåret i både
2 fed hvidløg, finthakket
2 dl creme fraiche eller græsk yoghurt
1 økologisk citron, saften og skalen
en lille håndfuld  frisk mynte, finthakket
4-5 spsk sesam, ristet
en lille håndfuld tortillachips
1dl lagereddike
1/2 dl vand
2 spsk sukker

salt og peber

TILBEREDELSE 

  • Kog vand, eddike og sukker op i en lille gryde indtil sukkeret er oplæst. Kom rødløgsbådende i gryden og kog det i 2-3 minutter. Kom derefter rødløgende og lagen på glas og lad det trække ved stuetemperatur. 
  • Sæt vand over i en elkedel. Skyld nu quinoa grundigt og kom det i en gryde. Hæld 3 dl kogende vand over quinoan og tilsæt eventuelt en grøntsagsbullion. Kog det i 10 minutter og hæld derefter det resterede vand fra. 
  • Skær avocado i tern og cherrytomater i halve og kom det op på et lille fad, og drys det hele med lidt salt og peber. Udkern og halver chilien, og hak den ene halvdel fint og den anden halvdel i tynde ringe. Skræl og skær gulerødderne i små tern.
  • Varm herefter en pande op og tilsæt lidt olivenolie. Steg gulerodsternene ved middel varme i 5 minutter, og tilsæt så hvidløg og hakket chili og steg videre i 8 minutter indtil gulerodsternene er møre. Vend halvdelen af de ristede sesam ned til gulerodstykkerne og krydr dem til sidst af med salt. 
  • Rør creme fraiche sammen med lidt citronskal og saft, samt frisk mynte til en lille dressing, og smag til med salt og peber.
  • Fordel quinoa i skåle. Top det med de stegte sesam-gulerødder, halve tomater, avocadotern, syltede rødløg, og en lille håndfuld tortillachips. Tilføj dressing og drys til sidst med chiliringe, ristet sesam og frisk koriander.
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1