Koldhævede gulerodsboller på gourmone madblog

Koldhævede gulerodsboller

De nemmeste koldhævede gulerodsboller. Forbered dejen inden du går i seng, så kan du hurtigt smide dem sammen morgenen efter. Så er der altid friske morgenboller til både de travle hverdagsmorgener, hvor det nogengange skal gå stærkt, eller i weekenden, hvor bollerne kan nydes med en god kop kaffe og en skive ost. Opskriften giver 10-12 gulerodsboller.
  • SVÆRHED
    NEM
  • FORBEREDELSE
    10 TIMER
  • SERVERINGER
    10 - 12 STK
  • TILBEREDELSE
    25 MINUTTER
Koldhævede gulerodsboller på gourmone madblog

DET HAR DU BRUG FOR 

375 gram hvedemel
150 gram sigtemel 
50 gram fuldkornsmel 
50 gram solsikkekerner
3 gulerødder, grofthakket eller revet
5 dl vand, koldt
10 gram
gær
1 spsk honning
2,5 tsk salt, groft




SÅDAN GØR DU 

  • Start med at skrælle gulerødderne, og hak dem groft (minihakker) eller riv dem på et rivejern. 
  • Rør bagefter gæren ud i det kolde vand med en almindelig grydeske. Tilføj derefter de hakkede gulerødder, solsikkekerner, honning og salt, og rør det rundt. Kom herefter fuldkornsmel og sigtemel ned til blandingen og rør det godt sammen (hvis du ikke har de tre slags mel, så erstat eventuel fuldkornsmel med sigtemel eller hvedemel, så du kun bruger to slags mel). Tilføj bagefter hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen
  • Kom husholdningsfilm over skålen, og sæt dejen i køleskabet i 10-12 timer (eller bare natten over).
  • Dagen efter tager du dejen ud, og tænder ovnen på 220 grader varmluftsovn. Kom et stykke bagepapir på en bradepande, og form dejen til boller ved hjælp af to skeer. Sæt bollerne på bagepapiret med god afstand, så de ikke bager sammen. (Jeg bagte af to omgange, så ca. 6 boller på hver bageplade). 
  • Bag gulerodsbollerne i 18-24 minutter i midten af ovnen. Lad dem køle af på en rist, inden du serverer dem lune med smør, ost og andet godt. 
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1