Kirstens chokoladekage

Kirstens chokoladekage

Denne kage har jeg fået lige siden jeg var lille. Og så minder den mig om min onkels kone, Kirsten. Hun serverede altid de bedste kager, men det her er helt sikkert min favorit. Og kagen er derfor opkaldt efter Kirsten. Det er uden tvivl den bedste chokoladekage, som både er lækker og svampet. Kirstens chokoladekage er helt sikker en go-to kage, når du har brug for en hurtig, men også hjemmebagt kage. Og så er den også perfekt til søndagskaffen eller fødselsdagsbordet. 
  • SVÆRHED
    NEM
  • FORBEREDELSE
    10 MINUTTER
  • SERVERINGER
    8
  • TILBEREDELSE
    30 MINUTTER
Kirstens chokoladekage

DET HAR DU BRUG FOR 

300 gram sukker
130 gram  hvedemel
4 spsk kakaopulver
3 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 knsp  salt 
150 gram  smør, smeltet
2 æg, let pisket
1,5 dl vand, kogende
2 spsk rasp


SÅDAN GØR DU

  • Bland sukker, hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt i sammen i en skål. 
  • Smelt smør og pisk æggende let sammen. Kom nu det hele over i skålen til de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen med en håndmixer.
  • Kom nu det kogende vand ned til blandingen og pisk det godt sammen. Dejen er lidt tynd, men det skal den være.
  • Smør en rugbrødsform med smør. Drys formen med rasp og fordel det godt rundt på alle siderne. Hæld nu dejen i den smurte form.
  • Bag kagen midt i ovnen på 175 grader almindelig ovn i cirka 30-35 minutter. Lad kagen afkøle lidt i formen inden du tager den ud til servering.
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1