Italienske kødboller med spaghetti på gourmone madblog

Italienske kødboller

Italienske kødboller smager himmelsk. Og der er virkelig intet bedre end en omgang spaghetti med kødboller. Smagsrige og saftige kødboller i en klassisk tomatsauce. Og endnu bedre er, hvis du har rester, som du kan bruge dagen efter til en meatball sandwich.
  • SVÆRHED
    NEM
  • FORBEREDELSE
    15 MINUTTER
  • SERVERINGER
    4
  • TILBEREDELSE
    40 MINUTTER
Italienske kødboller med spaghetti på gourmone madblog

DET HAR DU BRUG FOR 

Kødboller
400 gram

grise- og kalvekød, hakket
100 gram
 
bacon, skåret i små stykker
1   æg
1 stort løg, finthakket
2 fed  hvidløg, finthakket
20 gram parmesan, fintrevet
10 store blade frisk basilikum, grofthakket
1/2 frisk chili, finthakket
3 spsk rasp
3 tsk oregano
3 tsk salt
2 tsk paprika
1 tsk  chili flakes
1/2 tsk cayennepeber
10 gram salt 
2 spsk olivenolie, til stegning


Tomatsauce
1 stort løg, finthakket
2 fed  hvidløg, finthakket 
2 dåser

tomater, flåede eller hakkede
2 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
1 spsk rødvinseddike
2-3 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk oregano
1 tsk glace

friskkværnet peber og salt


Tilbehør
 1 frisk mozzarella

frisk basilikum

SåDan GØR DU

  • Hak først løg og hvidløg fint, derefter lidt frisk chili og basilikum. Kom nu grise- og kalvekød over i en røreskål og tilføj løg, hvidløg, frisk chili, basilikum, parmesan og de andre tørre ingredienser og krydderier. 
  • Rør farsen igennem på en røremaskine i et par minutter, eller brug godt med håndkraft, hvis du selv rører farsen. Kom bagefter ægget ned til farsen og rør det hele grundigt sammen igen. 
  • Kom olivenolie og en lille smule smør på en stegepande og varm op ved jævn varme. Brug en spiseske til at forme dine kødboller. Fyld først skeen med fars, og brug din anden hånd til at forme kødbollen.  Der bliver ca. 16 mellemstore kødboller. Steg kødbollerne indtil de har fået en gylden skorpe hele vejen rundt. De behøver ikke være færdigstegte, da de tilberedes færdig i saucen. 
  • Gør nu saucen klar. Varm en gryde op ved middelhøj varme med olie, og svits hakket løg og hvidløg indtil det er gyldentbrunt. Tilføj de hakkede eller flåede tomater, balsamico, rødvinseddike, oregano, sukker og salt. Lad det simre ved middel varme i 10 minutter, og rør rundt undervejs. Kom derefter, hvis du har lidt glace i retten og smag saucen til med ekstra salt og friskkværnetpeber. 
  • Kom kødbollerne over i den færdige sauce og lad simre i 5 minutter. Skær eller pluk mozzarella i mindre stykker og kom dem ovenpå kødbollerne og saucen. Kom hele molevitten i en forvarmet ovn på 200 grader indtil osten er smeltet (ca.10 minutter)
  • Top lidt hakket frisk basilikum ovenpå retten og server sammen med din yndlingspasta eller i en sandwich
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1