Freddy Spaghetti - næsten en klassisk bolognese på gourmone madblog

Freddy Spaghetti

Freddy Spaghetti er en udgave af den klassiske spaghetti bolognese. Opskriften er opkaldt efter min kæreste, som har lavet denne ret til mig utallige gange. Og nu har jeg så gjort ham kunsten efter og givet den lidt ekstra krydderi. Bolognesen smager himmelsk, og det er helt sikkert vinen, der gør forskellen. Så selvom du godt kan udlade vinen i retten, så bare åben en flaske, og brug det i retten. Og tag selvfølgelig også et glas vin, mens du forbereder herlighederne.

Dette er en opskrift til 8 personer, så enten server den, når din familie eller venner kommer på besøg, sådan rigtig italian style. Ellers gem resterne og lav en lækker lasagne med bolognesen dagen efter. Jeg lover dig, at det bliver alt for godt, og så får du brugt dine rester, uden at skulle spise dét samme flere dage i træk. 
  • SVÆRHED
    NEM
  • FORBEREDELSE
    15 MINUTTER
  • SERVERINGER
    6-8
  • TILBEREDELSE
    1 TIME & 15 MINUTTER
Freddy Spaghetti - næsten en klassisk bolognese på gourmone madblog

DET HAR DU BRUG FOR 

1000 gram
oksekød, hakket
150 gram  bacon, skåret i små stykker
6 store  gulerødder, grofthakket
3 store løg, grofthakket
4 fed hvidløg, grofthakket
4 dl rødvin
1 dl vand
2 dåser tomater, hakkede eller flåede
4 spsk tomatpure
6 spsk balsamico
2 spsk rødvinseddike
2 spsk glace (kan undlades)
1 spsk  sukker
1 bouillonterning, grøntsag
4-5 grene rosemarin, finthakket
3 blade salvie, finthakket

godt med salt og friskkværnet peber



spaghetti, tørrede eller friske

parmesan, revet

SåDan GØR DU

  • Start med at forberede alle grøntsager. Jeg hakker alle grøntsagerne i en minihakker. Hvis du ikke har sådan én, så kan du sagtens rive gulerødder, og skære løg og hvidløg ud i små tern. Hak rosmarin og salvie fint. 
  • Skær nu bacon i mindre stykker (eller brug bacontern). Steg det i en støbejernsgryde, eller anden stor gryde ved høj varme sammen med salvie og halvdelen af rosmarinen. Og lad det hele blive branket godt af. Når bacon og krydderurterne har taget godt med farve, så kom hvidløg og løg ned til og svits det af i et par minutter.
  • Kom lidt af det hakket oksekød ned i gryden til de andre ting. Men ikke for meget, da det hurtigt kan komme til at koge, i stedet for at blive svitset og branket. Jeg delte kødet op i tre portioner. Når du synes den første portion er blevet stegt og brunet godt af, så kom den første portion med løg og hvidløg over i en dyb tallerken eller skål. Steg og brun nu en ny portion af og tilføj eventuelt en lille smule olie til gryden. Gør det samme med tredje portion. 
  • Efter du har brunet alt kødet af, så kom det hele tilbage i gryden og sku ned til middelvarme. Tilføj tomatpure og svits det af i et par minutter, inden du tilføjer rødvin. Kog rødvinen lidt ind, og tilføj derefter de hakkede eller flåede tomater. Kom en boullionterning ned til det hele og tilføj  vand, sukker, balsamico, rødvinseddike, glace, og det sidste af rosmarinen, og rør det hele godt sammen. Lad det nu simre med låg i en times tid, og rør rundt i saucen undervejs. 
  • Efter tiden er gået, smag saucen godt til med salt og friskkværnet peber. Server spaghetti til saucen og top retten med friskrevet parmesan og basilikum. 
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1