Couscous med granatæble, rødløg og mynte

Couscous med granatæble, rødløg og mynte

Couscous salat med granatæble, rødløg og frisk mynte. Granatæblekernerne og mynten giver salaten en frisk fornemmelse, hvilket giver en dejlig kontrast til  spidskommen og chili. Denne salat er god som tilbehør til grillmad, marinerede korteletter eller stegt halloumi ost.
  • SVÆRHED
    NEM
  • FORBEREDELSE
    20MIN
  • SERVERINGER
    4
  • TILBEREDELSE
    10 MIN
Couscous med granatæble, rødløg og mynte

DET HAR DU BRUG FOR 

2 dl 

couscous (5 dl kogende vand)
rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1/2 frisk chili, finthakket
1 spsk paprika
2 tsk spidskommen
2 spsk olivenolie, stegning
1/2 granatæble, 
en håndfuld frisk mynte, grofthakket
en håndfuld saltede mandler, grofthakke
Dressing:

2 spsk  olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1/2 lime, saften

friskkværnet peber

salt

TILBEREDELSE 

  • Sæt vand over i en elkedel. Kom couscous i en skål sammen med en boullionterning. Hæld kogende vand over og dæk skålen med husholdningsfilm og lad det trække i 10 minutter. 
  • Hak rødløg, hvidløg og chili fint. Halver granatæblet forsigtigt og frigør granatæblekerner (eventuelt gør det i en skål med vand, så sprøjter det mindre). Hak frisk mynte og saltede mandler groft. 
  • Varm en pande op ved middelhøj varme og tilsæt olie. Svits bagefter hvidløg og chili og tilsæt couscous. Tilføj paprika og spidskommen og smag til sidst couscoussen til med salt og peber. Lad den køle lidt af inden du blander de restereden rester i salaten. 
  • Bland olivenolie, hvidvinseddike og saften fra en lime til en dressing, og små den til med friskkværnet peber og salt. Bland bagefter couscoussen sammmen med frisk rødløg, mynte, granatæblekerner og hæld dressingen ud over salaten. 
  • Pynt til sidst salaten med de saltede mandler og lidt ekstra mynte. Server til grillmad eller andet stegt kød.
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1