indisk chicken korma på gourmone

Chicken korma

Dejlig lækker cremet chicken korma. Let spicy og dejlig krydret med de bedste indiske krydderier. Og denne indiske ret har man altid lyst til at spise.
  • SVÆRHED
    MIDDEL
  • FORBEREDELSE
    20 MINUTTER
  • SERVERINGER
    4
  • TILBEREDELSE
    30 MINUTTER
indisk chicken korma på gourmone

DET HAR DU BRUG FOR 

500 gram kyllingbryst, skåret i tern
2 spsk  garam masala
1 spsk karrypulver
1 fed hvidløg, finthakket 
1 tsk  peber, friskkværnet 
2 tsk salt


Korma sauce
1 almindelig løg
2 fed  hvidløg
halv til hel frisk chili, rød
10 gram ingefær
2 dl vand
2 spsk   garam masala
1,5 dl  kyllingboullion 
2 dl fløde
2 spsk tomatpuré 
60 gram  cashewnødder

peber, friskkværnet 

salt

SÅDAN GØR DU

  • Start med at komme 50 gram cashewnødder i en skål og hæld 1 dl vand over, så det kan stå i blød.  
  • Skær kyllingebrysterne i mellemstore tern. Bland nu garam masala, karry, hvidløg, salt og peber godt sammen i en lille skål med olivenolie.
  • Hæld marinaden over kyllingestykkerne og vend det hele godt sammen. Lad det marinere i minimum 1 time i køleskab, men også gerne længere. Nogle gange marinerer jeg det i 8-12 timer, så bliver kødet virkelig mørt.  
  • Steg herefter kyllingestykkerne på en pande til det er branket godt af på alle sider, men ikke gennemstegt. Læg det til side, til saucen er klar, på en kold tallerken, så det ikke steger videre. 
  • Kom nu løg, hvidløg, ingefær, chili med lidt kerner og 1 dl vand i en skål, og blend det hele med en stavblender (eller i en foodprocesser) indtil det er en fin puré. 
  • Smelt smør på en pande og svits puréen af i et par minutter. Tilføj garam masala og tomatpuré og lad det svitse med. Kom derefter fløde i og lad det koge let op. 
  • Tag nu din iblødsætning af cashewnødder og blend det til en fin puré. Tilsæt det derefter saucen og rør det hele godt sammen. Kom så kyllingerstykkerne i og simre videre i 10 minutter. Smag rette til med salt og peber. 
  • Server retten med ris og pynt med frisk koriander og de resterede cashewnødder. 
  • Velbekomme!

Comment

Be the first one who leave the comment.

Skriv et svar

5 4 3 2 1